Nieuws

Amazon maakt virtuele desktops online toegankelijk

Amazon Web Services kondigt aan dat gebruikers van de Amazon WorkSpaces nu ook hun digitale werkplek kunnen gebruiken zonder installatie. De dienst wordt beschikbaar vanop het web.

 
“Je kan nu productief zijn op sterk gelimiteerde netwerken en in situaties waar het installeren van een WorkSpaces-client geen optie is,” schrijft Jeff Barr Amazons chief-evangelist in een blogpost. Gebruikers kunnen hun persoonlijke Workspace bereiken via een online portaal waar ze kunnen inloggen.
 

Bron: Amazon
 
Workspaces zijn Amazons virtuele desktops in de cloud. Ze worden gebruikt om wat extra rekenkracht of opslagruimte aan te roepen, zonder de nodige hardware aan te schaffen. Tot nu toe moesten gebruikers een client downloaden en installeren voor ze toegang kregen tot de virtuele desktop. Nu kan dat dus ook vanop eender welke computer, eender waar.  Ook op publieke plaatsen, waar veiligheid niet gegarandeerd kan worden, zegt Barr. “Je kan het gebruiken vanop een publieke computer zonder private of cached data achter te laten.”
 
De functie is gratis beschikbaar voor alle nieuwe Workspaces in de Value-, Standard- en Performance-bundels of de Plus-alternatieven.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/168084/aws-biedt-nu-ook-virtuele-desktops-per-uur-aan/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business