Nieuws

Microsoft paait Europese Commissie voor LinkedIn-deal

Microsoft doet een toegeving aan de Europese antitrust-autoriteiten om de overname van LinkedIn in goede banen te leiden.

 
In juni werd bekend dat Microsoft het zakelijke netwerk over zou nemen voor zo’n 26 miljard dollar. Meteen klonk er protest, voornamelijk onder leiding van concurrent Salesforce, die meende dat de deal een gevaar zou zijn voor het mededingingsrecht. Microsoft werd ervan beschuldigd om de data van LinkedIn-leden na de deal voor zichzelf en klanten te houden, en zo een concurrentieel voordeel te creëren.

“Verbintenissen”

De aantijgingen werden ontkracht door Microsoft, maar de Europese Commissie besloot zich te verdiepen in de zaak. Vorige week werd een vergadering georganiseerd met Europees Commissaris Margrethe Vestager en Microsoft-bestuursleden waarin Microsoft bepaalde “verbintenissen” is aangegaan. Dat rapporteert Reuters.

Verdict begin december

Wat de precieze inhoud is van die afspraak is echter niet bekend. Noch Microsoft, noch de Commissie heeft gereageerd op het nieuws. Het uiteindelijke verdict van de Commissie wordt ten slotte begin december verwacht. Dan wordt beslist of Microsofts overname van LinkedIn goedgekeurd wordt, dan wel een officieel onderzoek wordt gestart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business