Nieuws

Twitter ontslaat opnieuw honderden werknemers

Net als vorig jaar plant Twitter enkele honderden werknemers te ontslaan, net voor ze hun kwartaalcijfers bekendmaken.

Het blijft erg onrustig in het hoofdkwartier van Twitter. Het bedrijf is er nog steeds niet in geslaagd om winst te maken, wat vorig jaar al leidde tot een ontslagronde voor 300 werknemers. Dit jaar lijkt de geschiedenis zichzelf te gaan herhalen. CEO Jack Dorsey plant namelijk opnieuw een ontslagronde van 8 procent van het werknemersbestand, alweer goed voor 300 ontslagen.

Hoewel verschillende bronnen zeggen dat de plannen nog niet vastliggen, lijkt het wel al vast te staan dat er ontslagen zullen vallen, de variabele factor lijkt te zijn: hoeveel? De ontslagen zullen wellicht bekend gemaakt worden voor Twitter zijn kwartaalcijfers openbaar maakt. Die bekendmaking heeft het bedrijf overigens verplaats van dondernamiddag naar donderdagochtend.

Dat is een vreemde beslissing, aangezien de beurzen op dat moment nog open zullen zijn. Mogelijk betekent dat dat Twitter spraakmakend nieuws te melden heeft dat zijn beurskoers kan beïnvloeden. Een overname door Salesforce, Google of Disney zal dat echter niet zijn, nu elk van die partijen reeds heeft afgehaakt. Salesforce was de laatste om het idee te laten vallen, terwijl Disney al heeft laten weten dat het van een aankoop afzag omwille van het slechte imago van de Twitter-gemeenschap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business