Nieuws

Dit is wat bedrijven verlangen van hybride clouds

De publieke cloud vertoont obstakels die een open infrastructuur in de weg staan, zegt groep ONUG. Zij zetten enkele verbeteringen op een rijtje.

 
In New York wordt deze week de jaarlijkse Open Networking User Group (ONUG)-conferentie gehouden. IT-leiders van Amerikaanse enterprises zoals Bank of America, Citigroup, FedEx, GE en Yahoo discussiëren tijdens de bijeenkomst over de mogelijkheden en de vereisten van een open ecosysteem inzake infrastructuur. Dit jaar staat onder andere de public cloud centraal: onderstaande ‘wenslijstje‘ laat volgens ONUG zien aan welke voorwaarden een open hybride cloud moet voldoen.
[related_article id=”168342″]

Encryptie

Security is een van de grootste zorgen wanneer het aankomt op de digitale wolk. Daarom wordt aangedrongen op een standaardencryptie van alle data die in de cloud bewaard wordt. Daarnaast wordt ook een “algemeen key management-aanpak” aanbevolen. Met een open key management-systeem kunnen de cryptografische sleutels tot de data beheerd worden over verschillende providers heen.
 

Algemene API

De meeste IaaS-providers hebben een eigen beheerplatform voor resources. Een algemene API kan een open orchestratie-platform op poten zetten, waarmee eenvoudige IaaS-resources, zoals virtuele machines, opslagruimte en databases, beheerd kunnen worden.
 

Standaardbeleid en -taal

Elke provider heeft zijn eigen beleid, voorwaarden en producten. Vaak worden andere namen gegeven aan dezelfde concepten, wat het controleren en kiezen van diensten nodeloos ingewikkeld maakt. Een standaardbeleid en -taal voor veelvoorkomende diensten zou het gebruik van IaaS daarom vereenvoudigen.
[related_article id=”168080″]

Niet alleen voor de enterprise

De ‘wishlist’ is opgesteld vanuit het standpunt van uitsluitend multinationals, maar dat wil niet zeggen dat kleinere gebruikers er geen profijt bij hebben, voegt Nick Lippis toe, mede-oprichter van ONUG en de voorzitter van de ‘Open cloud’-werkgroep.
 
Als er meer afspraken worden gemaakt tussen providers, wordt de markt van de publieke cloud net vereenvoudigd voor een veel grotere groep gebruikers. De encryptie moet zorgen voor meer veiligheid, terwijl de API en een standaardbeleid kunnen leiden tot meer duidelijkheid en gebruiksgemak. Het zijn de enterprise-bedrijven die deze gemeenschappelijke waarden moeten vertegenwoordigen voor de hele markt, maakt Lippis zich sterk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business