Nieuws

Slack vergaart meer dan 4 miljoen actieve gebruikers

Het professionele chatprogramma Slack kent een sterke groei, al liggen er kapers op de kust die ook hun deel willen opeisen.

Slack kan uitpakken met enkele mooie cijfers. In oktober bereikte het de mijlpaal van 4 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, waarvan de helft buiten de Verenigde Staten komt. Het Verenigd Koninkrijk, Japan, Duitsland, Frankrijk en Australië zijn de landen waar Slack het meeste opduitk buiten de VS.

Verder laat het bedrijf optekenen dat het aan 5,8 miljoen wekelijkse gebruikers zit. 1,25 miljoen individuele gebruikers en 33.000 teams tellen geld neer voor de chatservice. Daarnaast zijn er al meer dan 6 miljoen apps geïnstalleerd bij Slack teams. “Het aanhoudend momentum op het Slack Platform is een belangrijk teken van de verruimde rol die we spelen in het business software ecosysteem,” zegt het bedrijf.

Terwijl Slack het goed doet, liggen er echter nog verschillende andere grote spelers op de loer die in dezelfde vijver willen vissen. Facebook onthulde onlangs Workplace, zijn eigen samenwerkingsservice. Microsoft zal waarschijnlijk volgende maand Skype teams lanceren. En e-mail blijft natuurlijk een belangrijk medium, ondanks de populariteit van chatprogramma’s als Slack.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business