Nieuws

Maak Google Drive-bestanden rechtstreeks in Slack

G Suite krijgt vijf nieuwe functies die je productiviteit moeten verbeteren. Eén hiervan laat je toe om vanuit Slack Google Drive-bestanden aan te maken en delen.

G Suite, het voormalige Google Apps for Work, heeft er vijf nieuwe functies bijgekregen. “Eén van de beloften van Google Docs is om jou en je team te helpen om zo snel mogelijk van ideeën verzamelen naar doelstellingen halen te gaan. Vandaag introduceren we daarom vijf tijdbesparende features die je werk versnellen en vereenvoudigen,” schrijft Google in zijn blog.

Slack

In de eerste plaats is Google een samenwerking met Slack aangegaan. Hierdoor zal je tijdens een gesprek in Slack bestanden van Google Drive kunnen delen. Klik op het plusicoon naast het chatvenster in Slack en je zal de mogelijkheid krijgen om bestanden uit Google Drive rechtstreeks in het gesprek te tonen.

Actie-items

Nog een manier waarop Google je leven eenvoudiger wil maken, is met actie-items. Wanneer je in een document zinnen typt als ‘Jan moet gesprek opvolgen’, zal Docs automatisch voorstellen om een actie-item te creëren. Ook kan je manueel actie-items toevoegen aan een bestand. Voeg hiervoor een opmerking toe waarin de naam van een collega staat. Deze persoon zal automatisch een e-mail ontvangen met het actie-item.

Belangrijke documenten

Eenmaal je team consequent actie-items aanmaakt voor documenten wordt het erg eenvoudig om te achterhalen welke bestanden je aandacht vereisen. In Docs, Sheets, Slides en Drive zullen de documenten met een actie-item voor jou een icoon hebben gekregen, waardoor je in een oogopslag belangrijke bestanden kan terugvinden.

Formulieren

Sinds de lancering van Google Formulieren in 2008 zijn er meer dan een miljard vragen gesteld via de functie. Hierdoor heeft Google een hoop informatie kunnen verzamelen, waardoor het zijn neurale netwerken heeft kunnen trainen. De neurale netwerken zullen daarom voortaan antwoorden suggereren bij de vragen die je stelt. Wanneer je bijvoorbeeld vraagt tijdens welke dagen van de week iemand beschikbaar is, zal Google Formulieren als antwoorden automatisch alle dagen van de week geven.

Stemcommando’s

Tot slot heeft Google verschillende stemcommando’s toegevoegd aan zijn webapplicaties. Je zal de opmaak van een document kunnen veranderen, de kleur van tekst kunnen aanpassen en links kunnen integreren, zonder dat je je handen hoeft te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business