Nieuws

Wat is voordeliger: publieke of privécloud?

Een privécloud kan goedkoper uitdraaien, afhankelijk van je werkefficiëntie en grootte van je bedrijf. Dat blijkt uit de nieuwe Cloud Price Index.

 
In de Cloud Price Index vergelijkt 451 Research de kosten van verschillende cloudformules met elkaar om te achterhalen vanaf welk punt een privécloud voordeliger uitkomt dan een publieke cloud. Daarbij wordt de ‘total cost of ownership’ (TCO) geanalyseerd: de initiële kost om de technologie aan te kopen, gecombineerd met de langetermijnkosten om de cloud te beheren.
 
Er is geen eenvoudig antwoord op de vraag welke cloud het goedkoopst is, maar het onderzoek toont wel aan dat de oplossing grotendeels te maken heeft met hoe efficiënt je werkt. Zo kan een privécloud meer voordeel bieden wanneer het op grote schaal draait.
 
Privéclouddiensten zoals die van Microsoft of VMware zijn de beste optie voor organisaties waarin de arbeidsefficiëntie minder dan 400 virtuele machines per ingenieur bedraagt, zo blijkt uit de index. Wanneer meer dan 400 virtuele machines door één ingenieur worden beheerd, worden opensource-formules zoals OpenStack voordeliger. Vanaf dat keerpunt zullen alle privécloud-opties bovendien goedkoper zijn dan zowel de publieke cloud als managed privécloud.
 
Owen Roger bij 451 Research laat weten dat werkefficiëntie en loonkosten een grote impact hebben op de prijzen. “Maar zoals met elke IT-aankoopbeslissing, moeten cloudkopers voorbij de prijs kijken en alle risico’s evalueren, zoals de impact van ‘vendor lock-in’ op lange termijn,” voegt Roger toe.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business