Nieuws

Google, Facebook en Microsoft sluiten AI-monsterverbond

Google, Facebook, Microsoft, IBM en Amazon slaan de handen in elkaar en gaan samenwerken rond kunstmatige intelligentie.

Vijf van ‘s werelds grootste technologiebedrijven zetten een samenwerking op rond de ontwikkeling van artificiële intelligentie. Amazon, Alphabet, Facebook, IBM en Microsoft slaan de handen in elkaar “om mensen en maatschappij vooruit te helpen”, aldus het missiestatement op de website van het Partnership on Artificial Intelligence.

Drie doelstellingen

De technologiereuzen hebben elk toegang tot enorme datareserves die ze door de jaren heen hebben opgebouwd, de grondstof die nodig is om artificiële intelligentie slim te maken. Een functie als de gezichtsherkenning in Google Photos is gebaseerd op de verwerking van miljoenen beelden. Het komt daardoor niet als een verrassing dat de bedrijven samen in zee gaan, al zal dat niet meteen betekenen dat ze hun kostbare data gaan delen. Concreet heeft het Partnership drie doelstellingen: onderzoek uitvoeren naar de beste werkpraktijken voor de ontwikkeling van AI, het publiek informeren over de technologie, en een open platform bieden voor discussie.

Apple en Musk

[related_article id=”181662″]

Het Partnership on AI verwacht dat er op termijn nog meer bedrijven en organisaties zullen aansluiten bij hun missie. Opvallende afwezige bij de oprichters is Apple. Het bedrijf zou volgens Business Insider het aanbod om de groep te vervoegen hebben afgewezen, al zou het zich wel enthousiast hebben getoond over het initiatief.

Als verbond representeert het Partnership ook een heel ander sentiment dan OpenAI, de non-profit-organisatie die Tesla- en SpaceX-oprichter Elon Musk vorige jaar opzette. Musk is eerder kritisch over de impact van kunstmatige intelligentie op de samenleving en heeft al verschillende keren gewaarschuwd voor de schaduwkant van de technologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business