Nieuws

Bedrijven halen elke vier seconden nieuwe malware binnen

Het binnendringen van een bedrijfsnetwerk is voor malware een peulenschil: medewerkers downloaden immers elke vier seconden een nieuwe vorm van malware.

Uit een onderzoek van Check Point Software Technologies blijkt dat iedere dag bijna een miljoen nieuwe malware op de wereld wordt losgelaten. Dit heeft een rechtstreeks verband met het aantal succesvolle malwareaanvallen op bedrijven. In 2014 werd er door 63 procent van de onderzochte bedrijven kwaadaardige bestanden gedownload. Vorig jaar was dit bij maar liefst 89 procent van de organisaties het geval.

Ook de frequentie waarmee malware wordt gedownload steeg exponentieel. In 2014 werd er elke zes minuten malware binnengehaald door bedrijven. Vorig jaar wisten virussen maar liefst elke 81 seconden op bedrijfsnetwerken binnen te glippen. Voor onbekende malware liggen deze cijfers zelfs nog hoger: elke vier seconden wordt er een onbekend virus gedownload.

[related_article id=”186261″]

Dankzij deze hoge downloadcijfers liggen de percentages van bedrijven die slachtoffer zijn gevallen aan malware eveneens hoog. 75 procent van de onderzochte organisaties had een bestaande botinfectie, terwijl er door 82 procent van de bedrijven een kwaadaardige website werd bezocht. Bovendien had 88 procent van de organisaties te maken met dataverlies en wordt bij maar liefst 94 procent van de bedrijven minstens één applicatie gebruikt met een hoog risico.

Check Point raadt daarom een proactieve beveiliging aan. Bedrijven dienen een beveiligingsarchitectuur te voorzien die met de bestaande en toekomstige complexiteit van IT-beveiliging kan omgaan. Bovendien moeten mobiele toestellen, die goed zijn voor 60 procent van de tijd die we aan digitale media spenderen, ook niet uit het oog worden verloren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business