Nieuws

Oracle gaat cloudhardware te huur aanbieden

Om de overstap naar de cloud te vergemakkelijken kunnen Oracle-klanten krachtigere cloudhardware huren om deze in hun eigen datacenters te plaatsen.

 
Niet elk bedrijf is er happig op om zijn gegevens te migreren naar een cloudomgeving die ze niet zelf in handen hebben. Om die koudwatervrees te overwinnen, bedacht IT-bedrijf Oracle een nieuw concept: Cloud@customer. Klanten kunnen de hardware die het bedrijf gebruikt huren en on-premise plaatsen, achter hun eigen firewall. Oracle kondigt aan dat het het jonge programma zal uitbreiden met krachtigere opties: Big data@customer en Exadata@customer.

Interim-migratie

Het bedrijf richt zich expliciet op organisaties die juist beginnen of bezig zijn met het migreren naar de cloud. Mark Hurd, CEO van Oracle, voorspelde op de Openworld conferentie van het bedrijf dat tegen 2025 zowat 80 procent van alle data in de cloud te vinden zal zijn. Maar in de tussentijd zullen vele bedrijven een mix van data on-premise en in de cloud hanteren. Het Cloud@customer-aanbod maakt het mogelijk voor organisaties om een tussenstap te maken in hun migratie naar een cloudomgeving.

Ongebruikelijke formule

Het bedrijf rekent zijn klanten geen extra kosten aan voor de hardware. Gebruikers van Oracles services op gehuurde hardware betalen hetzelfde voor hun gebruik als klanten die van Oracles clouddiensten gebruik maken. De grootste uitdaging voor Oracle zal de integratie van de hardware zijn met de bestaande infrastructuur van een onderneming. Of dat naadloos zal verlopen, moet het IT-bedrijf nog bewijzen.
 
Met een dergelijke formule kan Oracle zich onderscheiden van zijn grootste concurrenten, die geen van alle een dergelijke service aanbieden. Nog het dichts bij Cloud@customer komt Microsoft Azure Stack, maar daarbij wordt verwacht dat bedrijven hun cloudhardware effectief aankopen bij een van Microsofts partners.
 
Cloud@customer is nu beschikbaar, Exadata@customer en Big data@customer worden tegen het einde van het jaar verwacht. In welke regio’s men de services zal aanbieden, is nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business