Nieuws

Stuart lanceert eerste Belgische OpenStack-cloud

Cloudprovider Stuart start met het aanbieden van een publieke cloud-oplossing in OpenStack, een opensource omgeving die extra flexibiliteit moet voorzien.

 
Stuart is de eerste cloudprovider in België die een publieke cloud op basis van OpenStack introduceert. Volgens het bedrijf was er een grote vraag vanuit de Belgische markt voor een dergelijke service.

Alternatief

OpenStack is een alternatief voor organisaties die niet in zee willen gaan met een grote publieke cloudprovider, maar toch op zoek zijn naar een gelijkaardige oplossing met evenveel flexibiliteit, zo stelt Stuart. OpenStack maakt dit mogelijk omdat het een populair opensource IaaS-platform is, dat zowel voor publieke als private cloudinfrastructuur kan gebruikt worden.
 
Het aanbod van Stuart wordt uitgebreid met beide mogelijkheden. Bij een OpenStack private cloud kan Stuart de serveromgeving grotendeels op maat maken, en neemt de operator ook het dagelijkse beheer van de infrastructuur op zich. Voor de publieke cloud komt het managen op de schouders van het bedrijf terecht. “Servers, netwerken, firewall en loadbalancers [zijn] eenvoudig te beheren via de webinterface of door gebruik te maken van de vele API’s,” aldus Stuart.
[related_article id=”167904″] “Wij zijn al twee jaar bezig met OpenStack en hebben een eigen team dat zich uitsluitend richt op deze tak,” zegt Pepijn Palmans, managing director en oprichter van Stuart. “Met de introductie van de OpenStack public cloud spelen we in op de vraag van klanten naar flexibiliteit. Het model is eenvoudig te integreren met bestaande infrastructuren, je data blijven in België en mocht dat nodig zijn: we bieden 24 uur per dag deskundige, persoonlijke ondersteuning.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business