Nieuws

Oracle kondigt krachtigere en goedkopere cloud aan

Met de oprichting van nieuwe clouddatacenters mikt Oracle openlijk op de leiderspositie van Amazon Web Services in de markt.

 
Verschillende nieuwe clouddatacenters zullen de servercapaciteit van Oracle opkrikken en verbeteren. CTO en mede-oprichter Larry Ellison maakte het nieuws bekend op de Oracle OpenWord conferentie in de VS. Het bedrijf heeft meteen ambitieuze doelstellingen: “Amazons voorsprong is voorbij,” liet Ellison weten.

Krachtwolk

De “generation 2” datacenters houden naast capaciteits- ook prestatieverbeteringen in voor klanten die zware applicaties in de cloud willen draaien. Bovendien wil Oracle die krachtige hardware in de cloud aan een concurrentiële prijs aanbieden.
[related_article id=”167842″] Ellison gaf een voorsmaakje van Oracles IaaS-aanbod met de nieuwe Oracle Dense Cloud IO, een bare metal cloudserver. Deze voorziet gebruikers van 36 CPU-kernen, 512 GB aan D-RAM en 28,8 TB SSD opslagruimte. Daarmee heeft Oracle een krachtigere oplossing in huis dan Amazon Web Services, waarvoor het een lagere uurvergoeding zal vragen dan de concurrent.

Europa

Verder zal het bedrijf ook acht en vier kern-formules aanbieden bij de lancering van het IaaS-aanbod, later komen daar ook twee en één kern-mogelijkheden bij. De cloudservers zullen vanaf 13 oktober algemeen beschikbaar zijn in Oracles Western US regio, het bedrijf mikt erop om in juni 2017 uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business