Nieuws

Dropbox dwingt gebruikers om wachtwoord te vervangen

Bepaalde gebruikers van de cloudopslagdienst Dropbox worden gevraagd om hun wachtwoord te veranderen. Dat is een normale procedure bij een datalek, hoewel het bedrijf een hack ontkent.

 
In een blogpost legt Dropbox uit dat gebruikers die actief zijn sinds begin 2012 binnenkort een nieuw wachtwoord moeten instellen. De gebruikers in kwestie zullen een melding krijgen wanneer ze inloggen.
[related_article id=”167612″] Dat Dropbox bij sommige gebruikers aandringt om het wachtwoord te vervangen, is een “voorzorgsmaatregel”. Het bedrijf kwam er onlangs achter dat een oude verzameling van Dropbox-mailadressen en wachtwoorden de ronde deden. Ze zijn niet gebruikt om toegang te krijgen tot accounts, legt hoofd van security Patrick Heim uit, maar een verplichte wachtwoordswijziging is een van de vele preventieve maatregelen die we nemen.
 
Gebruikers die hetzelfde wachtwoord gebruiken voor andere websites, worden gevraagd om dat voor elke dienst aan te passen, en ditmaal een uniek wachtwoord te kiezen. Indien je de melding niet ontvangt, hoef je niets te doen. Multifactor-authenticatie wordt ten slotte voor elke gebruiker aangeraden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business