Nieuws

Google's Preemptible VM's worden goedkoper

Google snijdt in de prijzen voor de Preemptible Virtual Machines. Je betaalt nog maar één cent per uur voor een standaard-VM, maar dan moet je er wel bijnemen dat het ding op elk moment kan worden stopgezet.

 
Google’s Preemptible VM’s worden 33 procent goedkoper, laat Google weten. De VM’s zijn volwaardige virtuele machines, maar kunnen niet langer dan 24 uur draaien en kunnen voortijdig worden afgesloten door Google als ze de capaciteit nodig hebben voor andere doeleinden. Het is met andere woorden vooral bruikbaar voor korte taken die onderbroken mogen worden; bijvoorbeeld om een kleine hoeveelheid data te analyseren of een animatie te renderen.
[related_article id=”167458″] Het grootste voordeel van preemptible VM’s is de prijs. Met de vermindering zijn ze volgens Google zo’n 80 procent goedkoper dan de conventionele, non-preemptible tegenhangers. “De prijs van een n1-standaard-1 Preemptible VM is nu slechts één cent per uur,” voegt Michael Basilyan, Product Manager toe in een blogpost. Met zo’n VM krijg je één virtuele CPU met 3,75 GB geheugen.
 
De cloudkracht achter een Preemptible VM komt uit het surplus van Google Cloud Platform, bijvoorbeeld ‘s nachts of in het weekend. Wanneer de vraag naar capaciteit stijgt, en dat surplus toch gebruikt moet worden, kan de VM op elk moment worden onderbroken. Een preemptible VM is dus verre van onfeilbaar, maar kan een handige manier zijn om extra cloudcapaciteit te benutten voor weinig geld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business