Nieuws

Sophos lanceert "always-on" encryptiesoftware voor gedeelde data

Security-bedrijf Sophos maakt zich sterk dat het als eerste een always-on applicatie aan bedrijven kan aanbieden die encryptie zowel alomtegenwoordig als eenvoudig maakt met Safeguard Encryption 8.

 
Encryptie heeft de reputatie om complex en tijdrovend te zijn. Sophos wil dat imago duidelijk doorprikken met een nieuw product, Safeguard Encryption 8. Het bedrijf stelt dat de software als eerste in de wereld een always-on versleuteling mogelijk maakt die bestanden overal volgt. Het programma is te gebruiken op alle grote platformen: Windows, macOS, Android en iOS.

Focus op data

Safeguard Encryption 8 onderscheidt zich van standaard versleutelingsoplossingen die full-disk encryptie aanbieden. Die volledige encryptie van een specifiek toestel houdt geen rekening met het feit dat data zeer mobiel kan zijn en op meerdere toestellen en applicaties kan huizen. Sophos koos daarom voor een andere aanpak, die zich concentreert op de data.
 
Smartbiz kon van het programma enkele weken geleden een live demonstratie van zien tijdens een persevenement van het bedrijf. Safeguard Encryption houdt centraal de sleutels bij van geëncrypteerde bestanden. Deze data zijn binnen het netwerk van toestellen waarop de software draait vrij toegankelijk voor gebruikers. In het dagelijks gebruik moet er weinig te merken zijn van de versleuteling, zo belooft Sophos. Enkel wanneer je met de data buiten dat bedrijfsnetwerk gaat, of als de bestanden bedreigd worden, treedt Safeguard Encryption op de voorgrond.

GDPR

De focus op gebruiksvriendelijkheid is cruciaal volgens het bedrijf. “Wanneer databeveiliging makkelijk en transparant is en hierdoor eindgebruikers eerder geneigd zijn het te gebruiken, wordt zakendoen steeds veiliger en is het aannemelijk dat alles compliant blijft,” aldus Dan Schiappa, Senior Vice President en General Manager bij Sophos. De securityfirma laat ook niet na om erop te wijzen dat de software bedrijven helpt met hun beveiliging op orde te stellen in aanloop naar de Europese General Data Protection Regulation die binnen twee jaar van kracht zal zijn. Verder maakt de applicatie ook gebruik van “synchronized security”, het totaalconcept waarmee Sophos zijn beveiligingssoftware naar een hoger niveau wil optillen.
 
Op donderdag 15 september organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over de nieuwe wetgeving rond het omgaan met bedrijfsgegevens. Voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, kun je terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business