Nieuws

Dropbox geeft admins meer controle over teams

Dropbox geeft zijn platform een boost met sterkere admin-tools. Nieuwe functies moeten administrators meer controle bieden en het algemene beheerproces stroomlijnen.

 
De update is een eerste initiatief van AdminX; een project van Dropbox waarmee het bedrijf de admin-ervaring wil heruitvinden. “Of je nu een admin bent voor tien of tienduizend mensen, je teams moeten kunnen werken,” legt het bijhorende filmpje uit. Als dat werk bemoeilijkt wordt door een chaotische verzameling aan documenten die moeilijk te delen zijn en te beveiligen zijn, wordt het voor de admin ook moeilijker om een team te ondersteunen.
 
Daarom introduceert Dropbox ten eerste ‘teamfolders’. Per departement of team kan een aparte folder gemaakt worden, waarin alle relevante documenten op een centrale plaats verzameld kunnen worden. Admins kunnen bijvoorbeeld de toegang tot die mappen beheren op niveau van de map en submap. Zo kan er exact worden bepaald wie welke documenten kan bekijken of bewerken.
 

 
Daarnaast wordt de algemene admin-ervaring vereenvoudigd. De Admin Console kreeg een intuïtievere navigatie, en het logboek biedt meer details. Bovendien krijgen admins meer controle over welke apparaten toegang krijgen tot de bestanden. Het aantal apparaten dat synchroniseert met de documenten kan worden beperkt, waardoor ongeautoriseerde apparaten niet klakkeloos alle bestanden kunnen downloaden.
 
Het is nog maar de eerste oplossing in het kader van AdminX, laat Dropbox weten. Andere ontwikkelingen zouden snel moeten volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business