Nieuws

OneDrive krimpt van 15 GB naar 5 GB

Microsoft is bezig met het downgraden van OneDrive. Wie 15 GB gratis opslag had en niet tijdig actie ondernam, ziet dat cloudvolume nu onverbiddelijk krimpen naar 5 GB.

Vorig jaar liet Microsoft weten dat het komaf wilde maken met de 15 GB aan gratis cloudopslag die het iedere OneDrive-gebruiker cadeau doet. 5 GB moest maar genoeg zijn. Microsoft wilde de wijziging echter niet door de strot van zijn gebruikers rammen: wie OneDrive geregeld gebruikte, kreeg tijdig een melding over de plannen te zien. Die melding ging gepaard met de optie om de 15 GB toch te behouden.

Wie intekende, blijft ook in de toekomst gespaard van de vermindering van het opslagvolume en krijgt dus ook in de toekomst nog 15 GB ter beschikking. OneDrive-gebruikers die geen actie ondernamen, zien al sinds april van dit jaar dat hun OneDrive nog maar 5 GB bevat. De andere 10 GB bleven wel toegankelijk als een soort ‘bonus’. Aan die bonus komt nu definitief een einde.

Engadget meldt nu dat de downgrade er echt zit aan te komen. Op 27 juli bevatten alle OneDrive-accounts nog maar 5 GB aan opslag, op de accounts van mensen die op tijd actie ondernamen na. Heb je meer dan 5 GB in je OneDrive, dan wordt je account alleen-lezen. Je zal dus nog wel aan je gegevens kunnen, maar totdat je voldoende data hebt verwijderd kan je niets nieuws meer op je OneDrive zetten. Wie het een jaar lang verzuimt om actie te ondernemen, riskeert gegevens kwijt te raken.

Weg met de foto’s

Ook de gratis 15 GB foto-opslag verdwijnt. Het is dus een goed idee om een alternatief voor OneDrive te zoeken, al zijn die legio. Denk aan Box, Dropbox en Google Drive. De zet van Microsoft blijft ergens opvallend. OneDrive is na het kortwieken één van de minst interessante clouddiensten op het net. Google biedt bijvoorbeeld onbeperkte gratis opslagruimte voor foto’s, bijna onbeperkte ruimte voor muziek en 15 gratis gigabytes voor al de rest.

Microsoft hoopt gebruikers natuurlijk richting een Office365-abonnement te sturen. Wie Office op die manier koopt, mag op een terabyte aan inbegrepen cloudsopslag rekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business