Nieuws

Microsoft sleutelt aan Bot Framework met update

In maart lanceerde Microsoft een preview van het Skype Bot Platform, waarmee ontwikkelaars de nodige instrumenten krijgen om een bot te bouwen op het chatplatform. Nu krijgt het framework een aantal nuttige updates.

 
Voor de eerste keer wordt het mogelijk om met bots te communiceren in een gesprek met meerdere deelnemers. Bots kunnen worden toegevoegd op dezelfde manier als een menselijke correspondent, maar reageren enkel op de berichten die rechtstreeks aan hen zijn geadresseerd. Het systeem is vergelijkbaar met dat van Slack, waarbij bots kunnen worden opgeroepen met bepaalde commando’s.
 
Daarnaast kunnen ontwikkelaars ook kiezen voor zogenaamde cards: extra, visuele informatie in plaats van een tekstueel antwoord. Bijvoorbeeld kunnen zo facturen of meerkeuzeantwoorden duidelijker worden voorgesteld aan de gebruiker, en kunnen gebruikers via een card inloggen bij het bedrijf waarmee ze communiceren.
 

 
Ontwikkelaars kunnen vanaf nu ook kiezen om Bing Entity and Intent Detection te activeren in hun bots. Daarmee registeren bots automatisch de sleutelwoorden en intentie van de berichten die ze ontvangen. Het zou betekenen dat bots meer accuraat kunnen antwoorden op bepaalde vragen, omdat ze beter begrijpen welk doel de gebruiker heeft met de vraag.
[related_article id=”167542″] Inmiddels kozen al 30.000 ontwikkelaars voor het Skype Bot Platform  om een bot te bouwen. De bots kunnen worden ingezet op onder andere het Outlook mailplatform, Skype, Slack, Kik, het web en eigen apps met API’s. Het Bot Framework blijft momenteel in een bèta-fase, maar zal publiek beschikbaar worden aan het einde van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business