Apple wordt gezien als veiligste op mobiele markt

Zakelijke Apple-producten worden als veiligst gezien, tonen de resultaten van een recente studie. Samsung ligt vanaf een tweede plaats echter op de loer.

 
Volgens een rapport van Tech Pro, over de veiligheid van mobiele apparaten in de bedrijfswereld, liet 61 procent van de ondervraagden weten dat ze mobiele apparaten als minder veilig beschouwen dan desktops. Daar zit wel wat in, aangezien smartphones en tablets steeds vaker het doelwit worden van cybermisdaad. Die perceptie van veiligheid speelt dan ook een belangrijke rol bij de selectie van van bedrijfsapparaten.

Veiligheid

Uit de bevraging kwam weinig verrassend naar voren dat Apple als veiligste merk werd gezien, en dus als “bedrijfsvriendelijk”.  Wel noemenswaardig, is de positie van Samsung, volgens ZDNet.com. Samsung werd gezien als minder veilig, maar kan Apple’s leiderspositie bijna evenaren.
 

Terwijl 51 procent Apple bestempelde als heel goed of uitzonderlijk op het gebied van veiligheid, zei slechts 30 procent hetzelfde over Samsung. Een vergelijkbaar resultaat werd gevonden wanneer de deelnemers werden ondervraagd over tablets en wearables.
[related_article id=”166102″]

Inhaalbeweging

Dat verschil impliceert dat, hoewel veiligheid een belangrijke factor blijft, bedrijven ook naar de prijs kijken wanneer ze zakelijke toestellen kiezen, en dat die laatste voor velen primeert. Bedrijven willen best een beetje inboeten met betrekking tot gepercipieerde veiligheid, om geld te sparen. Apple heeft zijn aantrekkingskracht op de bedrijfsmarkt te danken aan die perceptie, maar Samsung kan een inhaalbeweging maken. Samsungs Knox beveiligingssuite bijvoorbeeld, kan ervoor zorgen dat bedrijven inzien dat Apple niet de enige veilige optie is. Dat, gecombineerd met een lagere prijs, zorgt ervoor dat Apple misschien niet lang de veiligste verdeler blijft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business