Nieuws

Samsung dringt aan op open, mensgerichte IoT-sector

Dr. Oh-Hyun Kwon, vicepresident en CEO van Samsung, riep tijdens een eigen conferentie over het internet of things op om na te denken over de verstrekkende toepassingen voor de mens. Het werd een pleidooi voor een mensgerichte benadering van de technologische ontwikkeling.

 
Onder andere sprak Kwon over de mogelijkheden van het IoT voor ouderen. Door middel van slimme apparaten wordt het bijvoorbeeld makkelijker voor ouderen om langer thuis te wonen. Hij noemde zulke ontwikkelingen kostenbesparend, maar had het ook over de sociale voordelen en een toename van onafhankelijkheid voor ouderen.
 
Naast een blik op de mensgerichte voordelen van het IoT, onderstreepte Kwon in zijn presentatie het belang van een open sector: “Als we willen dat innovators overal gebruikmaken van IoT, moeten we ervoor zorgen dat alle tools opengesteld worden. Daarmee bedoel ik technologie die samenwerkt, omdat we weten dat beperkingen innovatie en opschaling tegenhoudt.”
[related_article id=”167218″] Om samenwerking en openheid te stimuleren, richtte Samsung, samen met Intel, de National IoT Strategy Dialogue op. De NISD zal zich bezighouden met het opstellen van een collaboratieve strategie rond het IoT, geleid door de Information Technology Industry Council, een Amerikaanse lobby-groep bestaande uit zestig technologische grootmachten waaronder Microsoft, Facebook en Google.
 
Ten slotte deelde Kwon mee dat Samsung in de volgende vier jaar 1,2 miljard dollar zou investeren in R&D rond het internet of things. Volgens de CEO een nodige stap: “Het is tijd na te denken over het potentieel van IoT voor onze samenleving – en te leren hoe we ervoor zorgen dat de menselijke en sociale voordelen voor iedereen bereikbaar zijn,” besloot Kwon.
 
Die visie rond het IoT is in ieder geval niet nieuw. Samsung hamerde al eerder op een open ecosysteem bij de lancering van hun Artik-cloudoplossing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business