Nieuws

Dropbox pakt uit met samenwerkingstools en scannerfunctie

Dropbox drukt het pedaal in en voegt een rits zakelijke toepassingen toe aan de clouddienst.
beeld: tanuha2001 / Shutterstock.com

Dropbox is groot geworden door zijn eenvoudige maar effectieve opslagdienst in de cloud. Het bedrijf heeft echter meer ambities voor de software, en hoopt dat het uitgroeit tot een volwaardige zakelijke applicatie voor document management. Om die reden onthulde het onlangs een aanzienlijke update die heel wat nieuws brengt voor professionele gebruikers.

Scannen en opladen

Zo krijg de app een scanfunctie die toelaat om papieren in pdf-vorm op je smartphone te bewaren. Ben je geabonneerd op Dropbox Business, dan zal je de scans tevens kunnen doorzoeken. Dropbox heeft ook gesleuteld aan de manier waarop je foto’s oplaadt naar de mobiele app. Je zal je account verplicht aan een computer moeten koppelen zodat je beelden beter beheerd kunnen worden.

Delen

Verder integreert de clouddienst deelmogelijkheden dieper voor de desktopversie, waardoor het delen van documenten zowat een ingebakken functie van Windows Verkenner zal lijken. Feedback kan nu op een plaats naar keuze toegevoegd worden in een document, zodat het duidelijker wordt waar de commentaar naar verwijst. Daarnaast zal elke gebruiker mappen met een alleen-lezen toestemming kunnen delen. Specifiek voor de iOS-app introduceert Dropbox een nieuwe knop die het mogelijk maakt om Microsoft-Office bestanden aan te maken.

“Wanneer je kijkt naar Dropbox sinds het begin, dan heeft het altijd gedraaid rond hoe mensen content delen en bewaren,”stelt Dropbox Product Manager Matt Pan. “De volgende fase is het aanbrengen van een laag productiviteit en samenwerking boven het synchroniseren en delen van bestanden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business