Nieuws

HTC brengt zakelijke variant VR-bril op de markt

HTC brengt de Vive BE uit: een VR-bril voor de bedrijfswereld. Het systeem zal meer kosten dan de consumentenvariant, maar compenseert met enkele bijkomende voordelen.

 
De virtual reality-bril raakt behalve als geliefd accessoire in de gaming-industrie, ook in zwang in de bedrijfswereld. Daar speelt HTC handig op in, met de introductie van de Vive Business Edition.

Meerprijs

De zakelijke VR-bril is in feite hetzelfde toestel als de consumentenversie, maar krijgt enkele extra’s die alleen bedrijven zullen smaken. Bovenop het volledige Vive-systeem, bestaande uit de bril, twee controllers en twee basisstations, kunnen kopers genieten van een exclusieve Business Edition-klantendienst, en een garantie van twaalf maanden.
 
Die voordelen zijn welkom, want het systeem zal 1.200 dollar, omgerekend iets meer dan duizend euro, kosten. Dat is zo’n 400 dollar duurder dan de game-variant, terwijl de hardware identiek is. Of bedrijven ook aan die meerprijs zullen toehappen, is dus met rede twijfelachtig. Voorlopig wordt de Vive BE deze maand gelanceerd in de V.S., Canada, Duitsland en Frankrijk; een wereldwijde uitrol zou spoedig moeten volgen.

Dynamisch

De Vive wordt gezien als een van de koplopers op het gebied van virtual reality. Een van de grootste pluspunten is de dynamische aard van het systeem: in tegenstelling tot pakweg de Oculus Rift, kan je met de bril je tot op zekere hoogte vrij bewegen. Dat komt door de basisstations die worden opgesteld. Dankzij deze sensoren wordt een perimeter afgebakend waarin het systeem je bewegingen tot op de centimeter volgt. Zo lijkt het alsof je echt kan rondlopen in de virtuele wereld die de bril je voor ogen houdt.
 
De mogelijke toepassingen in de bedrijfswereld zijn dan ook divers. Zo zou je een onafgewerkt product kunnen voorstellen aan klanten: in plaats van een concepttekening kunnen ze een virtuele versie bekijken, alsof ze het vast kunnen pakken. Bovendien wordt het aan de hand van de bewegingsvrijheid mogelijk om bijvoorbeeld ook de plannen van bouwprojecten te visualiseren, en rond te lopen in een gebouw dat nog niet bestaat.
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business