Tool uit Google Analytics 360 krijgt gratis variant

Google introduceert een gratis versie van Data Studio, een visualisatie-tool die in de betalende suite Google Analytics 360 was opgenomen. Die versie staat toe vijf rapporten per account op te maken.

 
Met Google Analytics 360 wilt Google het ultieme werktuig bieden om data te beheren. Een van de zes modules is Data Studio, waarmee verzamelde data gevisualiseerd wordt in rapporten en dashboards. Zo kan data van alle modules in één geheel worden gegoten, en wordt het mogelijk om pakweg data van Google Analaytics enerzijds en Google Adwords anderzijds te combineren.
 
Daarnaast biedt Data Studio een manier om data van cijfers naar visuals te vertalen. Dat kan met behulp van de gewone grafieken en tabellen, maar ook via interactieve dashboards. Bijvoorbeeld kan data gesegmenteerd worden in verschillende groepen, waarna een gebruiker kiest welke data wordt weergegeven en de visuals zich meteen aanpassen. Zo wordt de vergelijking tussen verschillende segmenten veel overzichtelijker.
 
De functies in beide versies van Data Studio zijn zo goed als hetzelfde, enkel de mate waarin de toepassing gebruikt kan worden verschilt. De gratis versie van Data Studio richt zich op kleinere ondernemingen en limiteert het aantal rapporten. Per account kan je zo vijf rapporten opstellen. Gratis Data Studio is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten en komt later dit jaar ook bij ons uit.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business