"Big data- en analytics-sector is 187 miljard dollar waard in 2019"

Onderzoeksbureau IDC voorspelt een forse groei in het domein van big data en analytics, tot 187 miljard dollar in 2019. Het grootste stuk van die taart zal opgeslokt worden door service-providers.

 
IDC schat dat bedrijven in 2019 globaal gezien meer dan 187 miljard dollar zullen spenderen aan big data en analytics. Dat is een flinke stijging tegenover het uitgegeven budget van 2015, dat 122 miljard bedroeg. De analysefirma stelt een jaarlijkse groei van 50 procent voorop voor de sector in de komende vijf jaar.

Services op de eerste plaats

Van die uitgaven zal meer dan de helft naar dienstverlening gaan, met software op de tweede en hardware op de derde plaats. Assemblagefabrikanten zullen het meeste geld pompen in de sector, gevolgd door banken en de procesindustrie. Daarnaast worden ook regeringen, telecomproviders en de retail-sector belangrijke afnemers.
[related_article id=”166702″] Zo’n 140 miljard van het geld dat in 2019 zal omgaan bij big data en analytics zal van grote bedrijven komen, zo stelt IDC. De Verenigde Staten vormt de grootste regionale markt, gevolgd door West-europa, Pacifisch Azië en Latijns-Amerika. De analyse van IDC maakt duidelijk dat big data en analytics een grotere rol zullen spelen in de komende jaren, een instrument dat ook voor Belgische bedrijven heel wat kan betekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business