IoT cloud van Salesforce.com gaat op Amazon draaien

Salesforce.com rekent op Amazon Web Services om de aangekondigde IoT cloud van het bedrijf te ondersteunen. Het nieuws onderstreept de trend dat bedrijven steeds meer beroep doen op meerdere providers, zelfs als ze een eigen cloud-infrastructuur bezitten.

 
Salesforce zal zijn Internet of Things cloud lanceren op Amazon Web Services. Het nieuws is een pluim op de hoed van AWS dat hiermee een grote klant binnenrijft, maar laat bovenal zien dat bedrijven steeds meer evolueren naar een strategie van diversificatie als het over cloudinfrastructuur gaat.
 
Tot nu toe steunde Salesforce.com meestal op zijn eigen structuren om services te voorzien voor klanten. Het bedrijf verwacht echter dat de IoT cloud, een nieuwe dienst die het in de herfst aankondigde, heel waarschijnlijk een grote werklast met zich mee zal brengen. Het gebruik van Amazons publieke cloud moet de “ongecontroleerde exponentiële groei” opvangen die Salesforce.com anticipeert, stelt executive vice-president Adam Bosworth tegenover The Wall Street Journal. “We hebben de veiligheidsklep nodig van de publieke cloud om te doen wat we aan het doen zijn.”
 
De samenwerking van Salesforce en AWS, beide spelers in de cloud, is geen unicum. Een maand geleden nog liet Apple weten dat het de iCloud-service zou verplaatsen van Amazons servers naar het Google Cloud platform, terwijl het bedrijf zelf zijn datacenters blijft uitbouwen. Nu steeds meer bedrijven hun heil in de cloud zoeken, zullen dergelijke deals en het verspreiden van services over diverse platformen alsmaar meer voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business