Onderzoek Europees toestelbeleid: Franse IT-managers meest bezorgd over veiligheid

Een duizendtal Europese IT-managers werden ondervraagd over hun perspectief op het toestelbeleid binnen hun bedrijf. De resultaten tonen aan dat er heel wat nationale verschillen zijn op gebied van gebruik en denkwijze.

 
Een enquête door Redshift Research voelde IT-beslissingnemers aan de tand over het gebruik van computer en mobiele apparaten in een zakelijke context. Iets meer dan duizend IT-beslissingnemers uit Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje en Zwitserland droegen bij aan het onderzoek. De resultaten brachten onder andere nationale verschillen aan het licht.
 
In het algemeen is veiligheid een beslissende factor bij het kiezen van een bedrijfstoestel. Maar liefst 90 procent van de ondervraagden zegt hierover bezorgd te zijn. De Franse IT-manager is wat dat betreft koploper. Volgens 78 procent is de veiligheid van hun bedrijfstoestel een “grote bezorgdheid”. Het Verenigd Koninkrijk is heel wat lakser. Daar vindt minder dan de helft dat zorgwekkend.
 
Dat kan te maken hebben met het feit dat slechts 51 procent van Engelse IT-managers zegt een security-inbreuk op hun toestel te hebben ervaren. Om te vergelijken: 78 procent van de Spaanse ondervraagden kreeg hier wel al eerder mee te maken. Van alle Europese ondervraagden rapporteerde ongeveer een kwart zelfs een aanval in de laatste 12 maanden.
 
‘Collaboration tools’, zoals chatfuncties, worden het vaakst op een bedrijfstoestel gebruikt, volgens de resultaten. Meer dan de helft van de bevraagden gebruikt dagelijks een instant messenger-programma. Dat wordt beaamd door 84 procent van de ondervraagde IT-beslissingnemers in Spanje, maar slechts 27 procent van de Zwitserse managers.
 
De meesten houden daarbovenop twee keer per week een videoconferentie. Vooral in Duitsland blijkt dit populair. Een luttele 3 procent geeft toe dat zulke functies in hun bedrijf niet worden aangeboden. In het VK is dat al 27 procent.
 
Het onderzoek werd in opdracht van HP uitgevoerd. “We zien dat de manier waarop onze klanten hun businesstoestellen gebruiken blijft evolueren. Dit resulteert voor gebruikers in steeds meer mogelijkheden tot samenwerken, mobiliteit en productiviteit”, volgens Koen van Beneden,  General Manager Personal Systems bij HP België.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business