Nieuws

Samsung's nieuwe clouddienst mikt op IoT-markt

Samsung mengt zich in de strijd om de cloud. Het kondigde woensdag de Artik Cloud aan, een platform om IoT-apparaten te verbinden met de cloud.

 
Samsung Artik Cloud is een ‘open data exchange platform’ dat erop gericht is om apparaten en toepassingen te verbinden met de cloud. Met het platform kan je veilig data van de verbonden apparaten of diensten verzamelen om op te slaan en eventueel te analyseren.

Cloudconcurrentie

“Nu er meer en meer IoT-apparaten gecreëerd worden, is de nood voor interoperabiliteit hoog, aangezien het de sleutel is voor meer geïntegreerde ervaringen,” zegt CEO B.K. Yoon. “Een open cloudoplossing dat met eender welk verbonden apparaat of clouddienst kan werken is essentieel voor een bredere adoptie door consumenten.”
 
De dienst maakt deel uit van de Artik-gamma waartoe ook het net gelanceerde Artik 10 behoort, de concurrent van de Raspberry Pi. Met de introductie van Artik Cloud wordt de end-to-end-cirkel compleet: Samsung biedt zowel de hardware als de software aan om diverse apparaten te verbinden. Daarmee gaat Samsung de concurrentie aan met diensten zoals Microsoft Azure en IBM’s Bluemix.

Open voor iedereen

Samsung probeert zich te differentiëren door open API’s aan te bieden, waarmee het voor ontwikkelaars makkelijker wordt om apparaten te verbinden. Op de site is daarnaast een lijst te vinden met apparaten en applicaties die tot nu toe compatibel zijn, zoals onder andere Nest- en Jawbone-apparaten, Twitter of Instagram.
 
Het platform kan door particulieren gratis gebruikt worden, en biedt verschillende prijsformules aan voor diverse bedrijfsmodellen: van startup tot enterprise. Prijzen beginnen vanaf een maandelijke kost van 0,75 dollar per verbonden apparaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business