Nieuws

Intel maakt van de cloud prioriteit na forse ontslagronde

Na de aankondiging van een stevige afslankingsronde vanwege tegenvallende omzet, stelt Intel zijn nieuwe doelstellingen op scherp. De cloud staat vooraan in het rijtje.

intel

Intel CEO Brian Krzanich kondigde persoonlijk de veranderde marsorde van het bedrijf aan. De focus van het bedrijf is al langer aan het verschuiven, de woorden van de bedrijfsleider maken deze kentering enkel officieel. De dalende inkomsten uit de pc-markt noopte Intel vorige week tot een drastische ommekeer, startend met het op straat zetten van 11 procent van zijn personeel.

In een publiek bericht op de officiële Intel-website stelt Krzanich dat de onderneming de focus zal verleggen naar vijf toekomstgerichte sectoren, waarvan de cloud de absolute prioriteit is. “De cloud is de belangrijkste trend die de toekomst van de slimme verbonden wereld vormgeeft – en daarom ook Intels toekomst,” verklaart de CEO in de publicatie.

Naast de cloud identificeert hij tevens het internet of things, memory-innovaties en programmeerbare datacenteronderdelen, 5G en de blijvende voortzetting van de wet van Moore bij de ontwikkeling van chips als brandpunten voor de aangepaste strategie van het bedrijf. “We leven in een tijd waarin technologie niet wordt beoordeeld op de toestellen die het produceert, maar op de ervaringen die het mogelijk maakt,” aldus Krzanich.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business