Nieuws

Amazon presenteert twee budgetvriendelijke HDD-opties voor Amazon Elastic Block Store

Amazon introduceert twee nieuwe HDD-opties voor Amazon Elastic Block Store (EBS) die geschikt zijn voor big data-toepassingen en daarnaast gepaard gaan met relatief lage kosten.

 
Amazon bood eerder enkel SSD-volume types aan voor EBS. Zoals Amazon in een blogbericht uitlegt, is er echter een groot verschil tussen HDD- en SSD-opslag. SSD’s leveren snellere prestaties op met meer IOPS per dollar en meer throughput per gigabyte, gecombineerd met een lagere latency. HDD-opslag heeft dan weer als voordeel dat het een stuk budgetvriendelijker is, maar een minder hoge throughput per gigabyte oplevert. Met de twee nieuwe HDD’s beweert Amazon het beste van beiden te combineren; opties die namelijk zowel budgetvriendelijk zijn, als in staat om een hoge throughput te verzekeren.
 
Prestaties
De Throughput Optimized HDD presteert met een basissnelheid vanaf 250 MB/s voor 1 TB aan volume en een maximum burst throughput van 500 MB/s. Deze oplossing is vooral geschikt voor big data-toepassingen zoals MapReduce of Kafka. Prijzen beginnen vanaf 0,045 dollar per gigabyte, per maand.
 

Prestaties van de Throughput Optimized HDD
 
De Cold HDD kan op zijn beurt gebruikt worden voor dezelfde toepassingen als de Throughput Optimized HDD, maar dan vooral voor workloads die minder vaak worden aangewend. Voor 1 TB begint de Cold HDD aan 80 MB/s, met een maximum burst throughput van 500 MB/s. Deze optie is iets goedkoper dan de Throughput Optimized HDD, met een kost van 0,025 euro per gigabyte, per maand.
 
Prestaties van de Cold HDD
 
Vernieuwende oplossing
“Voor big data-workloads blijven HDD’s nog altijd de beste block storage-oplossing, maar amper of geen innovatie wordt gedaan met HDD’s, tot vandaag,” meent Peter DeSantis, vicepresident van Compute Services bij AWS. “Deze twee nieuwe EBS-volumes vertegenwoordigen een stap vooruit voor de kosten en prestaties van HDD’s en maken het efficiënter om throughput-intensieve, big data-workloads te draaien.”
 
De nieuwe volumes zijn meteen beschikbaar en kunnen gebruikt worden met Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) en Amazon Elastic MapReduce (EMR).
 
Op 12 mei organiseren ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Big Data & Business Intelligence. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business