Nieuws

HP's nieuwe PageWide-printers zweren bij inkjet voor de KMO

Zeg niet zomaar inkjet tegen HP’s PageWide-printers. De nieuwe productline-up toont aan dat printen met inkt niet ondergeschikt is aan lasertechnologie.

 

Drie jaar geleden zette HP zijn eerste stappen voor de herintroductie van inkt op kantoor met de OfficeJet Pro X-printerreeks. Die toestellen maken gebruik van inkt, net als de budgetprinter bij je thuis, maar in tegenstelling tot dat tergend trage exemplaar benutten ze een volledig andere technologie: PageWide.

Vandaag kondigt HP op een groots event in Lissabon de opvolgers van de eerste PageWide OfficeJet Pro X-telgen aan. Het opzet blijft hetzelfde, maar de fabrikant integreerde naar eigen zeggen drie jaar van klantenfeedback in een product dat over de ganse lijn superieur moet zijn. De PageWide-printers krijgen verder hun eigen reeks, en worden dus onttrokken aan het OfficeJet-portfolio.

Laser, maar dan inkt

PageWide-technologie bestaat al langer dan drie jaar: HP maakt er al geruime tijd gebruik van in zijn grote Webpress drukkerij-printers. Het concept op kleine schaal is hetzelfde: waar de klassieke inkjetprinter een over-en-weer-bewegende printkop heeft, glijden pagina’s in een PageWide-printer langs een statische printkop. Die bevat tot 40.000 nozzels en is net zo breed als de pagina’s die hij moet bedrukken. Het resultaat is een printervaring die erg aan laser doet denken: bladzijden glijden tegen hoog tempo, helemaal bedrukt, uit de machine.

HP ziet PageWide als een derde telg in het printerlandschap. Wie weinig print, zoals bijvoorbeeld een consument thuis, heeft genoeg aan een klassieke inkjetprinter en wie er maandelijks gigantische volumes doorjaagt in een groot bedrijf kiest best voor laser. KMO’s zweven in de praktijk ergens tussenin. “Bij een printvolume van 500 tot 7.000 bladzijden per maand is PageWide de aangewezen technologie.” Volgens HP levert de PageWide-reeks in dat geval een aanzienlijke economische en ecologische besparing op, niet in het minst dankzij het aanzienlijk lagere energieverbruik in vergelijking met laser.

Ideaal voor KMO

Met de nieuwe line-up wil de fabrikant nog meer dan nu KMO’s bewustmaken van het bestaan van PageWide. HP is er van overtuigd dat zijn toestellen de beste optie zijn voor bedrijven met 10 a 15 mensen, maar beseft dat inkjet met dank aan de goedkope en vaak slecht functionerende consumentenprinter een slechte naam heeft voor wie te maken krijgt met grote volumes. Toch denkt het merk dat hier de toekomst van het printen schuilt.

Upgrade

De cijfers liegen er niet om. De eerste generatie PageWide-printers kon al prat gaan op sterke prestaties en de tweede generatie is een verbetering op alle vlakken. HP claimt dat de nieuwe toestellen tien procent sneller zijn dan de vorige terwijl andere inkt de yield dan weer omhoog moet brengen. Een cartridge zwart-wit-inkt leverde vroeger 9.000 pagina’s op, dat moeten er intussen 10.000 zijn. De verbeteringen hebben een rechtstreekse impact op de printkost per pagina, klinkt het.

Verder verbeterde HP de scanners van de toestellen zodat de scansnelheid van dubbelzijdige pagina’s meer dan verdubbelt. Het design is lichter en frisser en de interface kreeg een grondige vernieuwing. Alles is duidelijker aanklikbaar en intuïtiever. Achter de motorkap schuilen dan weer enkele nieuwe beveiligingstrucjes.

Vorig jaar introduceerde HP in Barcelona al een nieuwe visie op printerbeveiliging, met onder andere bescherming ingebouwd in de Bios van de toestellen. De printer houdt zo ten allen tijde zijn firmware in het oog, en zodra er iets scheelt, wordt het toestel opnieuw opgestart. Het toestel plaatst dan originele firmware vanuit een beveiligde digitale kluis terug, zodat een eventuele malware-injectie ongedaan wordt gemaakt.

Beveiliging inbegrepen

Die beveiliging vindt HP van levensbelang. Het bedrijf ziet hoe printers dezer dagen een belangrijk deel van een bedrijfsnetwerk zijn en denkt dat de toestellen zonder adequate ingebouwde security wel eens een open achterpoort voor hackers kunnen vormen. De nieuwe PageWide line-up is inderdaad voorzien van de nodige verbindingsmogelijkheden. Alles van usb over ethernet tot NFC en wifi tekent present.

Line-up

In totaal pakt HP uit met 6 nieuwe PageWide-printers. De toppers halen snelheden tot 77 bladzijden per minuut. In de PageWide Enterprise Colorserie vinden we de Pagewide Enterprise Color 556sfp en de Color MFP 568. Die toestellen zijn vanaf midden april verkrijgbaar vanaf 1.922 euro. De PageWide Managed P57750dw MFP en de P55250dw sfp maken deel uit van de Pro 500-reeks en zijn eveneens vanaf april beschikbaar, exclusief als onderdeel van een Managed Print Services-contract.

De Pro 400-reeks bestaat dan weer uit de Pro 452dw sfp en de Pro MFP 477dw. Die PageWide-printers zijn specifiek voor de KMO ontworpen en zullen in de rekken liggen met een prijskaartje vanaf 399 euro.

De PageWide 300-reeks tot slot bestaat uit de 352dw sfp en de MFP 377dw. Die printers zijn specifiek ontworpen voor de kleine onderneming die tot 3.000 bladzijden per maand afdrukken. De 300-reeks is vanaf juni beschikbaar vanaf 299 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business