Nieuws

Adobe lanceert opvolger Flash Professional

Adobe herlanceert Flash Professional als Animate CC. De naamsverandering moet duidelijk maken dat het instrumentarium van de software zich niet alleen beperkt tot Flash.

 
Adobe heeft vandaag officieel Animate CC gedebuteerd, de laatste versie van zijn animatietool voor het web. Animate CC was in een vorig leven bekend onder de naam Flash Professional, maar het belang van die software is door de jaren heen afgekalfd, niet in het minst door de vele veiligheids-problemen waaronder het leed.
 
Het bedrijf besliste eind vorig jaar om de software te hernoemen, zodat het beter weergeeft waar het eigenlijk voor gebruikt wordt. Animate CC maakt niet alleen gebruik van Flash, maar ook van HTML5 om animaties in websites te voorzien. “HTML5 is de standaard geworden en dat wordt gereflecteerd in de rol van de tool,” vertelde Adobe Evangelist Paul Trani aan TechCrunch. “Het maakt ons niet uit wat je wil doen. Wil je Flash gebruiken? Fantastisch.”
 
Naast de naamsverandering heeft Adobe ook enkele nieuwe features geïntegreerd, zoals de ondersteuning van Creative Cloud bibliotheken voor het delen van content tussen de diverse CC-apps, ondersteuning voor Adobe Stock en Typekit, en de mogelijkheid om video’s te exporteren in 4K. De vernieuwde tool is sinds deze week beschikbaar voor alle Creative Cloud abonnees.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business