Nieuws

Email-telefoonboek van Salesflare offline na privacydispuut

Detect.email, de nieuwe tool van Salesflare om eenvoudig e-mailadressen te vinden, gaat twee dagen na de lancering al terug offline omwille van vraagtekens bij de privacy.

 
Afgelopen woensdag lanceerde Salesflare Detect.email. Die website kon je het bedrijfsmailadres van een (hopelijk) toekomstige klant terugvinden. Op basis van naam, achternaam en bedrijf kon de website in 70 procent van de gevallen gezochte bedrijfsmailadressen achterhalen.
 
Om dat te bewerkstelligen keek de tool naar onder andere emailprotocollen en publiek beschikbare informatie. Detect.email bracht enkele bestaande technieken onder één dak zodat je via één tool meteen al het mogelijke doet om een adres te achterhalen. Als kers op de taart trakteerde de site je op eventuele links naar profielen op sociale media van de gezochte persoon.

Offline

Salesflare besloot nu om Detect.email terug offline te halen. De reden is een discussie over de legaliteit van de dienst. “Hoewel de tool over het algemeen positief onthaald werd, ontstond er een twitterdispuut tussen de voorstanders van open data en voorvechters van privacy”, verduidelijkt Jeroen Corthout, medestichter van Salesflare.
 
De discussie gaat voor een deel over de werkwijze van de dienst, alsook de vraag over wat persoonsgegevens precies inhouden.


 
Salesflare denkt niet dat het iets verkeerds doet, maar speelt liever op zeker. “We contacteerden een jurist en willen eerst duidelijkheid omtrent het wettelijk kader”, verduidelijk Corthout. Hij vermeldt er wel bij dat Salesflare ook vooraf juridische informatie inwon, en dat de website voorzien was van een duidelijke terms of use die duidelijk maakt dat misbruik zoals spammen ontoelaatbaar is. Of en wanneer Detect.email terug online komt, weet hij nog niet.
 
Corthout benadrukt dat Detect.email niet tot de core business van Salesflare behoort. “Ons belangrijkste product is een artificieel intelligente salesassistent.” In dat opzicht was de maildienst bedoelt als een leuke en praktische manier om eventuele klanten kennis te laten maken met Salesflare. Zij konden gevonden adressen immers meteen linken aan de digitale assistent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business