Nieuws

IBM en Microsoft kondigen nieuwe cloudservices aan

Twee belangrijke spelers op de cloudmarkt, IBM en Microsoft, hebben afgelopen week hun aanbod van diensten versterkt. IBM stelt vier nieuwe big data en analytics platformen voor, Microsoft presenteert onder andere de Azure IoT Hub.

 
Zowel IBM als Microsoft hebben deze week het aanbod in hun cloudservices uitgediept. Nu IoT eindelijk wat stoom begint op te pikken, zal de cloud alleen maar belangrijker en handiger worden voor bedrijven.
 
IBM presenteert 4 extra services, waarmee het zijn totaal aantal cloud datadiensten op 25 brengt. IBM Compose Enterprise, gebaseerd op de acquisitie in 2015 van MongoHQ, helpt bij het uitrollen van opensource databanken, inclusief MongoDB, voor applicaties. IBM Graph voorziet een cloudgebaseerde implementatie van de Apache Tinkerpop grafieken databank. Met IBM Predictive Analytics biedt het een self-service aan zijn klanten aan om machine learning te gebruiken voor voorspellende modellen. Verder is er IBM Analytics Exchange, een catalogus van publiek beschikbare datasets, dat van start gaat met zo’n 150 dergelijke bronnen.
 
Microsoft, dat met Azure een van de populairste clouds in handen heeft, voegde ook enkele nieuwigheden toe. Microsofts Power BI-applicatie laat nu toe om visualisaties publiek te delen en zelfs in te bedden in andere programma’s. De functie is momenteel beschikbaar in preview. Volgens Microsoft was er een grote vraag naar de functionaliteit. TOt slot stelt Microsofts Azure IoT Hub, een platform dat sinds oktober vorig jaar in publieke bèta was, nu officieel beschikbaar voor de klanten van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business