Nieuws

Cisco zet IoT-strategie verder door aanschaf Jasper Technologies

De overname van Jasper Technologies levert Cisco niet alleen meer IoT-expertise, maar ook duizenden extra klanten in de sector op.

 
Cisco heeft bekend gemaakt dat het Jasper Technologies zal overkopen voor 1,4 miljard dollar. Deze startup biedt een Internet of Things-platform op basis van de cloud aan, heeft meer dan 3.500 klanten wereldwijd en werkt nauw samen met verschillende mobiele netwerkoperatoren.
 
“Cisco aanziet Jasper als een uniek IoT-serviceplatform dat disruptive is voor een grote markt,” schrijft Rob Salvagno van Cisco in een blogpost. “Jasper begrijpt dat bedrijven die geconnecteerde producten maken een eenvoudig en schaalbaar IoT-platform nodig hebben. Cisco en Jasper kunnen dit samen aan onze klanten geven.”
 
De CEO van Jasper, Jahangir Mohammed, zal Cisco zijn nieuwe IoT Software Business Unit leiden. Ook neemt Cisco de meer dan 3.500 klanten en 27 service providers in een honderdtal landen over van Jasper.
 
In oktober kocht Cisco al het IoT-bedrijf ParStream op. Deze startup biedt een database aan, waarmee klanten grote hoeveelheden IoT-data in real time kunnen analyseren. Samen met de overname van Jasper zet Cisco zich hierdoor volledig in op het Internet of Things.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business