Nieuws

Microsoft neemt SwiftKey over voor 250 miljoen dollar

Microsoft zet zijn strooptocht naar populaire productiviteitsapps verder. Het bedrijf haalt het slimme digitale toetsenbord SwiftKey binnen voor 250 miljoen dollar.

 
Microsoft telt ongeveer 250 miljoen dollar neer voor de aankoop van de toetsenbord-app SwiftKey, volgens de mediasite Financial Times. Het bedrijf zelf liet weten niet te willen reageren op het nieuws. Als de overname plaatsvindt, dan is dat meteen een van de grootste bedragen neergeteld voor een Brits technologiebedrijf in lange tijd.
 
SwiftKey is een slim digitaal toetsenbord dat op iOS en Android beschikbaar is. De app gebruikt artificiële intelligentie om te voorspellen wat gebruikers willen schrijven. SwiftKey claimt dat het daardoor zijn klanten al 2 biljoen toets-aanslagen heeft bespaard, goed voor meer dan 23.000 jaar in gecombineerde tijd nodig voor het typen van een bericht. Het toetsenbord is op meer dan 300 miljoen toestellen terug te vinden, maar niet op het Windows platform.
 
De app vervoegt een groeiende lijst aan software-aankopen die Microsoft gedaan heeft onder zijn CEO Satya Nadella, naast programma’s als Acompli, Wunderlist en Sunrise. Wat het bedrijf precies in petto heeft voor het toetsenbord is nog niet geweten. Misschien wil Microsoft gewoon een potentiële concurrent neutraliseren van zijn eigen WordFlow-toetsenbord, waarvoor het momenteel een iOS-versie klaarstoomt. Het kan dat SwiftKey een gelijkaardige toekomst wacht als Sunrise: opgeslokt worden.
 
UPDATE: Ondertussen heeft Microsoft officieel bevestigd dat het de app heeft overgenomen.
 
Beeld: rmnoa357 / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business