Nieuws

Microsoft Cloud werd belangrijker in tweede kwartaal

Uit het rapport van Microsofts tweede kwartaal blijkt dat de cloud almaar belangrijker wordt.

 
Bij Microsoft sloten ze gisteren al hun tweede kwartaal van 2016 af. Dat lijkt vreemd, maar het fiscale jaar van Microsoft eindigt al in juni. Het bedrijf uit Redmond wist een omzet te boeken van 25,7 miljard dollar, goed voor een winst van 78 cent per aandeel. Deze cijfers zijn beter dan wat Wall Street wist te voorspellen. Na de bekendmaking steeg de waarde van de aandelen met een goeie 7 procent.
 
“Bedrijven allerhande gerbuiken de Microsoft Cloud als hun digitaal platform om hun abitieuze plannen te ondersteunen,” zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. “Ze gebruiken tevens Windows 10, goed voor 200 miljoen actieve toestellen.”
 
Productiviteits- en businessprocessen, zoals Office en Dynamics, waren goed voor 6,7 miljard dollar, een stijging van 0,4 miljard kwartaal op kwartaal. Intelligent Cloud (IC) was goed voor 6,4 miljard dollar, een stijging van 0,5 miljard. Personal Computing was ten slotte goed voor 12,7 miljard, een stijging van maar liefst 3,3 miljard dollar, met dank aan de nieuwste Surfaceresultaten. De verkoop van Lumiatoestellen daalde echter wel met 49 procent.
 
De Clouddiensten leverden in het afgelopen kwartaal 9,4 miljard dollar op. Geen slecht cijfer en Microsoft verwacht dat dit tegen 2018 naar de 20 miljard zal reiken. Ten opzichte van het vorige kwartaal was er reeds een groei van 1,2 miljard dollar. Grootste groeier was Aure, met 140 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business