Nieuws

Computerpionier Xerox splitst in twee

Op aandringen van de aandeelhouders voert een van de oudste computerfirma's een belangrijke verandering door.

 
Xerox splitst zijn activiteiten op in twee bedrijven, voor hardware en services. De tweedeling werd doorgevoerd onder druk van aandeelhouder Carl Ichan, die 8 procent van Xerox bezit. Ichan zal zetelen in het bestuur van de nieuwe servicefirma.
 
“We denken dat dit een belangrijke beslissing is die de waarde van Xerox voor aandeelhouders significant zal verhogen,” verklaarde Ichan in een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC. “Ik heb verschillende meetings gehad met [CEO] Ursula Burns, en ik applaudisseer en respecteer haar omdat ze doet wat ze gelooft dat de aandeelhouders willen.”
 
Het nieuws heeft tot nu toe een minimale invloed op de beurspositie van Xerox. De aandelen zijn met een procent gedaald. Het bedrijf zelf heeft nog geen officieel statement vrijgegeven. Xerox is een van de pioniersbedrijven van de computer en kan verschillende revolutionaire innovaties op zijn conto schrijven, zoals de desktop computer en de muis. De laatste jaren legde het zich voornamelijk toe op IT-services en printertechnologie. Het stelt momenteel wereldwijd zo’n 150.000 mensen te werk.
 
Beeld: 360b / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business