Nieuws

Toshiba snijdt 6.800 jobs weg na schandaal

Om de verliezen goed te maken na de miljardenfraude die zes maanden geleden ontdekt werd, schrapt de Japanse elektronicagigant Toshiba onder andere 6.800 banen.

 
Toshiba gaat 6.800 werknemers op straat zetten. De harde besparing is een direct gevolg van het fraudeschandaal dat zes maanden geleden aan het licht kwam, waarbij directieleden voor 1,2 miljard aan onbestaande winsten hadden gedeclareerd. CEO Hisao Tanaka nam meteen ontslag toen het nieuws bekend raakte, maar het is pas nu dat de volledige consequenties van de fraude voor het bedrijf duidelijk worden.
 
De organisatie heeft een “Revitalization Action Plan” uitgewerkt om de verliezen recht te trekken.  Dat rust voor een groot deel op het laten gaan van personeel en het verminderen van productie. De 6.800 geschrapte banen vallen allemaal bij het Lifestyle Business segment van Toshiba, dat onder andere pc’s, tv’s en huishoudapparatuur produceert. De weggevallen jobs representeren 30 procent van het totaal aantal werknemers van dat segment.
 
Toshiba had zijn beeldsensor-afdeling al van de hand gedaan, en het heroriënteert in zijn nieuwe plan nog eens verschillende divisies. De pc-verkoop zal zich sterker concentreren op een professioneel publiek. TV’s gaat het enkel nog in Japan rechtstreeks verkopen, in andere regio’s zal dit via licenties zijn. Daarnaast zoekt het bedrijf naar extra investeerders om zijn healthcare-afdeling te ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business