Nieuws

Samsung stelt nieuwe directeur aan voor smartphone-afdeling

Samsung heeft een nieuwe CEO aangesteld voor zijn smartphone-afdeling. Dongjin Koh neemt de fakkel over van J.K. Shin en moet Samsungs verkoopcijfers nieuw leven inblazen.


 
Samsung heeft een nieuw hoofd aangesteld voor zijn mobiele communicatie-unit. De man krijgt de zware taak om de terugvallende cijfers van Samsungs smartphoneverkoop opnieuw op te krikken.
 
De Zuid-Koreaanse elektronicagigant kondigde de wissel van de wacht aan tijdens zijn jaarlijkse bekendmaking van nieuwe personeelsbenoemingen. Dongjin Koh zal de fakkel overnemen van huidige CEO J.K. Shin, die op die positie zat sinds 2009. Shin blijft wel het hoofd van de overkoepelende mobiele afdeling en zal zich meer focussen op de lange-termijn strategie. Koh is een werknemer van binnen het bedrijf en heeft in het verleden al businessposities binnen de mobiele divisie uitgeoefend.
 
De verkoopcijfers van Samsungs smartphone-afdeling zijn de laatste twee jaar gestadig achteruitgegaan, ondanks het feit dat het bedrijf nog altijd de topplaats bekleedt als het om het aan de man brengen van Androidtelefoons gaat. Dat het bedrijf weinig winst haalt uit die leiderspositie, werd onlangs nog eens aangetoond. Zowel in het budgetsegment als bij de premium smartphones ligt het bedrijf onder vuur van concurrenten, waarbij ook een prijsverlaging de slabakkende verkoop niet kon aanzwengelen. Ondertussen heeft het einde van het jaar wel goed nieuws gebracht voor het bedrijf als geheel, maar de smartphonedivisie blijft een teer punt.
 
Er moest dus wat veranderen, en dat heeft Samsung gedaan. Kenners verwachten echter dat de wissel weinig nieuwe impulsen zal brengen. “Koh is zo goed als gelijk aan Shin,” zegt professor Chang Sea-jin, business professor aan het Korean Advanced Institute of Science and Technology. “Er is geen echte verandering en Samsung lijkt op het hardware-centrische pad verder te gaan.”
 
Beeld: Tanjala Gica / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business