Nieuws

Google richt aparte tak op voor clouddiensten

Google krijgt maar geen genoeg van afsplitsingen. Na het Alphabet te hebben uitgevonden, richt het nu ook een aparte tak op voor zijn clouddiensten.

 
In een blogpost op zijn website, geeft internetreus Google aan dat het een nieuw koepelbedrijf opricht om zijn clouddiensten in onder te brengen. De zet past helemaal in het Alphabet-project dat het eerder dit jaar inzette. Diane Green werd aangesteld als CEO en moet instaan voor de verdere wolkgroei.
 
Google begon reeds in 2002 met zijn toepassingen voor bedrijven met de Google Search Appliance. Ondertussen gebruikt maar liefst 60 procent van de bedrijven op de Fortune 500-lijst een Google for Work-productlicentie. Ook Googles eigen infrastructuur werkt volledig op diens eigen clouddiensten.
 
In de nieuwe tak worden Google for Work, Cloud Platform en Google Apps ondergebracht. Greene krijgt de leiding over de nieuwste afdeling na haar jarenlange ervaring bij virtualisatiespecialist VMWare. Greene brengt meteen ook haar eigen bedrijf Bebop mee in de overgang.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business