Nieuws

BNP Paribas en ING sluiten zich aan bij Bitcoin-initiatief

ING en BNP Paribas vervoegen de R3 Blockchain Group, die werkt aan de integratie van Bitcoin technologie in de traditionele financiële markten.

 
Beeld: www.sdtimes.com
 
ING en BNP Paribas hebben zich, samen met drie andere banken, aangesloten de R3 Blockchain Group. Dat globale consortium werkt aan een manier om de Bitcoin blockchain technologie op de financiële markten te introduceren.
 
BNP Paribas, ING, Wells Fargo MacQuarie en de Canadian Imperial Bank of Commerce vervoegen 25 andere collega’s, waaronder JP Morgan en Citi bank, in het initiatief dat geleid wordt door de New Yorkse technologiefirma R3. “Het samenwerkingsmodel van R3 is de beste manier om snel, efficiënt en kostbesparend deze nieuwe technologieën te integreren in de financiële sector,” aldus R3 CEO David Rutter, voorheen CEO van elektronische transacties bij ICAP.
 
Blockchain is een soort gedecentraliseerd en publiek register van alle Bitcoin transacties die ooit zijn gemaakt. De blockchain wordt gedeeld door een globaal netwerk en er is daardoor virtueel niet mee te knoeien.
 
De R3 Blockchain Group is het eerste project waarbij banken de kennis opgedaan bij de ontwikkeling van “cryptovaluta” Bitcoin proberen te vertalen naar gebruik in de traditionele markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business