Nieuws

Windows 10 groot succes bij bedrijven

Een onderzoek van Forrester Reasearch wijst uit dat maar liefst 49 procent van de bedrijven het komende jaar plannen over te stappen naar Windows 10.

 
In een wereld in verandering is de bedrijfswereld vaak niet bij de eersten om een ommezwaai te maken. Met de introductie van Windows 10 kan daar wel eens een uitzondering op komen. Volgens een onderzoek van Forrester Research is maar liefst 49 procent van alle ondervraagde bedrijven van plan om het komende jaar over te stappen naar de nieuwste versie van Windows.
 
Op zich is dat geen revolutionaire voorspelling, ware het niet dat een gelijkaardige vraag over Windows 8 in 2012 door slechts 22 procent positief beantwoord werd. Een erg groot deel van de ondervraagden lieten het besturingssysteem zelfs helemaal aan zich voorbij gaan.
 
De gebruiksvriendelijkheid van Windows 7, die terugkeert in Windows 10, samen met enkele nieuwe enterprisegerichte functies, doen veel bedrijven echter al vroeg overstag gaan. Uit hetzelfde onderoek blijkt dat 38 procent van alle werknemers hun volgende laptop met Windows 10 wilt ontvangen, terwijl 9 procent er nu reeds mee werkt.
 
Volgens Microsoft zijn momenteel 14 miljoen gebruikers, van de in totaal 110 miljoen Windows 10-gebruikers, te vinden in de bedrijfswereld. Goed nieuws voor Microsoft, dat beseft dat het zijn heil vooral moet gaan zoeken in een wereld die productiviteit boven tierlantijntjes waardeert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business