Nieuws

Uber gaat kaarten TomTom gebruiken

Het Nederlandse bedrijf TomTom gaat navigatiedata leveren aan de populaire taxiservice Uber. Het nieuws deed enkele vragen rijzen over het gebruik van Google Maps in de app.

 
Taxi-app Uber en de Nederlands GPS-producent TomTom hebben een overeenkomst gesloten. TomTom zal kaarten en navigatiedata leveren aan de softwarebouwer, specifiek voor de app die Uber-chauffeurs gebruiken. Op de Uber-applicatie voor gebruikers zal Google Maps de standaard blijven.
 
De afspraak tussen beide bedrijven beslaat meerdere jaren en heeft een globale reikwijdte, met een focus op 300 steden. Over de financiële regeling van de overeenkomst wil Uber noch TomTom iets vrijgeven. “We kijken er naar uit om met TomTom samen te werken,” aldus Matt Wyndowe, hoofd Product Partnerships bij Uber. “Hun navigatie- en verkeersdata zullen helpen verzekeren dat we een geweldige gebruikservaring kunnen blijven aanbieden aan onze bestuurders, overal.”
 
Uber heeft bevestigt dat het TomToms data enkel voor de chauffeurs zal inzetten en geen plannen heeft om Google Maps te vervangen in de gebruikersapp. “Het is een deel van de mix nu,” vertelde een woordvoerder aan nieuwssite Techcrunch. “We gebruiken een variëteit aan bronnen naast Google Maps, en zullen dat blijven doen.” Uber kan naast de data van TomTom en Google Maps terugvallen op de kaarten van Microsoft Bing en start-up deCarta. Enkele maanden geleden viste het bedrijf nog achter het net bij de verkoop van Here, de kaartendienst van Nokia.
 
Beeld:eskay / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business