Nieuws

Waarom slechte cijfers Microsoft niet deren

Ondanks de uitrol van Windows 10, kromp de PC-markt ruim tien procent ten opzichte van vorig jaar. Een teken aan de wand?

 
Microsoft lijkt de tweede helft van 2015 erg stevig te gaan afsluiten. Met achtereenvolgens de voorstelling en uitrol van Windows 10, vele updates voor dat nieuwe besturingssysteem en de voorstelling van nieuwe Lumia’s, Surface Pro 4 en de Surface Book, maakt het bedrijf uit Redmond duidelijk dat het zijn markt wil blijven domineren. Vele van de nieuwe producten zijn daarenboven tamelijk tot erg positief onthaald door zowel pers als consument.
 
En toch lijkt het schoentje enigszins te wringen. Recente cijfers over het derde kwartaal tonen namelijk aan dat de verkoop van computers met maar liefst 10,8 procent lager ligt dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Een grotere daling dan origineel verwacht werd; oorspronkelijk ging men uit van een daling met 9,2 procent.
 
Wanneer we echter terugkijken naar de release van zowel Windows 8 als Windows 7, zien we gelijkaardige trends. Voor Windows 8 valt die terugval te begrijpen, maar Windows 7 wordt vandaag gezien als het beste besturingssysteem dat Microsoft ooit had. Als zelfs dat OS een stevige terugval te verwerken kreeg, moet Windows 10 dat normaliter ook kunnen overleven.
 
Ondanks een terugval spreken we immers nog steeds over 71 à 73 miljoen apparaten wereldwijd. Een gigantisch aantal dat een gigantische omzet weet op te brengen. Daarbij moeten we ook rekening houden met andere cijfers: zo gaat het globaal gezien niet goed met de economie, wat de verkoop van nieuwe computers kan tegenwerken. Zeker in China zit het momenteel tegen, terwijl China het technologische groeiland bij uitstek is. Bij Microsoft maken ze zich vooralsnog geen grote zorgen, met recht en rede.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business