Nieuws

LogMeIn steekt wachtwoordmanager LastPass in portefeuille

Software-ontwikkelaar LogMeIn heeft een akkoord bereikt met wachtwoordmanager LastPass en zal het bedrijf voor een slordige 110 miljoen dollar inlijven.

 
LogMeIn heeft eind vorige week LastPass voor zo’n 110 miljoen dollar weten te verleiden tot een overname. Als motivatie voor de verkoop stelt LogMeIn dat het met de nieuwe acquisitie hoopt zich beter te positioneren in de identiteits- en toegangsmanagementmarkt.
 
Software-ontwikkelaar LogMeIn is groot geworden door het aanbieden van software waarmee gebruikers op afstand controle konden nemen van een computer. LastPass voorziet zijn gebruikers van tools om wachtwoorden te beheren. Met de opmars van data-inbreuken en de stijgende kosten daarvan voor bedrijven, heeft LogMeIn een potentieel sterke investering gedaan. Althans, als het wachtwoord binnen korte tijd geen plaats moet ruimen voor biometrische authentificatie.
 
Naast de 110 miljoen dollar die LogMeIn neertelde voor het bedrijf, houdt het nog 15 miljoen achter de hand die het beschikbaar zal maken als LastPass bepaalde mijlpalen en targets haalt tijdens de volgende twee jaar. Zodra de deal rond is, zal het moederbedrijf enkele van de capaciteiten van LastPass integreren in Meldium, de identiteitsmanager die het een jaar geleden aankocht. Op korte termijn zullen beide programma’s grotendeels apart blijven opereren.
 
LastPass heeft zowel een freemium consumentenversie van zijn software als een zakelijke (en betalende) Enterprise formule. Verwacht wordt dat LogMeIn zich zal concentreren op het uitbouwen van de zakelijke tools.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business