Nieuws

De vreemde regels van Google

Hebt u altijd al bij Google willen werken? Hier zijn de regels waar u zich aan moet houden indien u de rangen mag vervoegen.

 
Elk bedrijf heeft zijn eigen regels. Zonder regels belanden we namelijk al snel in chaos en dit is iets wat bedrijven willen voorkomen. Bij Google heeft men echter wel een paar erg vreemde regels in zijn gedragscode staan. We lijsten ze hier voor u op.
 

Word niet verliefd

Op de werkvloer is er geen plaats voor liefde als we Google mogen geloven. Romantische relaties tussen collega’s kunnen namelijk volgens het bedrijf tot belangenvermenging leiden en resulteert in het ontslag van één of beide medewerkers.
 

Drink met mate

De consumptie van alcohol is niet verboden bij Google. Het bedrijf vraagt echter wel aan zijn medewerkers dit met gezond verstand te doen en nooit zoveel te drinken dat het voor verminderde prestaties zorgt.
 

Geen katten

Google noemt zichzelf een hondenbedrijf en bant dan ook logischerwijze katten. “We zijn een hondenbedrijf en katten die ons bedrijf bezoeken zullen dan ook nogal gestrest geraken,” staat te lezen in de gedragscode.
 

Anti-competitie

Ondanks de aanklachten tegen Google omwille van anti-competiviteit vraagt het bedrijf aan zijn medewerkers dit niet te doen. Wie merkt dat iemand de grootte van het bedrijf gebruikt om de markt te beïnvloeden, moet dit dan ook meteen melden.
 

Praat niet met de pers

Google wil niet dat er iets beschamend over zichzelf op het internet terechtkomt. Er wordt dan ook aan medewerkers gevraagd na te denken over hun opmerkingen alvorens deze uit te spreken.

“Don’t be evil”

Ben niet kwaadaardig en indien u iets ziet dat niet goed is, laat dit dan horen.
 

Familiegeheimen

Indien u getrouwd bent met iemand van de concurrentie of een medewerker van één van de partners van Google, vertel hem dan niets vertrouwelijk over Google.
 

Kijk uit voor indringers

De Google-campussen trekken veel toeristen. Daarom wordt er gevraagd aan medewerkers aan iedereen zonder een badge te vragen het gebouw te verlaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business