Nieuws

Amazon weer stapje dichter bij alleswinkel: verkoopt ook DIY

Met de toevoeging van een webkanaal waarop klanten handgemaakte spullen kunnen kopen, breidt 's werelds grootste e-shop in zijn streven om een alleswinkel te worden zijn catalogus weer een stukje meer uit.

 
Amazon biedt al miljoenen verschillende producten in zijn online webstek, maar tot nu toe nog geen handgemaakte spullen. Daar heeft het nu verandering in gebracht. Met het kanaal “Handmade” heeft de webshop een online etalage gelanceerd voor ambachtelijk gemaakte producten. Daarmee komt het bedrijf weer een stapje dichter bij zijn doel om een “alleswinkel” te worden voor elke type consument.
 
Met Handmade gaat Amazon de concurrentie aan met gespecialiseerde DIY (Do It Yourself, oftwel doe-het-zelf) winkels, met als bekendste voorbeeld de Amerikaanse website Etsy. Handmade zal enkel via Amazon.com te bezoeken zijn, en start met een aanbod van 5.000 artiesten waarvan de meest in de Verenigde Staten gebaseerd zijn.  Dat levert meer dan 80.000 nieuwe producten op zoals kunst, juwelen, meubels en andere spullen die je via de webshop op de kop kan tikken.
 
“We betreden deze markt omdat onze klanten ons duidelijk hebben gemaakt dat ze dit willen,” zegt Amazon Handmade manager April Lane. “We zien dagelijks duizenden opzoekingen voor handgemaakte producten.” Handmade is niet het enige nieuwe kanaal dat de webshop die startte als online boekenwinkel dit jaar heeft gelanceerd. Ook Amazon Launchpad en Amazon Exclusives zagen al het levenslicht, beide zetten spullen van kleinere maar groeiende bedrijven in de kijker. De e-shop heeft zijn focus van massa-productie verlegt naar meer niche-categorieën, aangezien het van die eerste al een hemelsbrede catalogus heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business