Nieuws

Gemeente Geel lost IT-problemen 50 procent sneller op dankzij ExtraHop

Met behulp van de inzichten die het analyseplatform van ExtraHop verschaft, kunnen de IT-verantwoordelijken van de gemeente Geel problemen twee keer zo snel opsporen.

 
Door de implementatie van de IT-intelligentie software van ExtraHop kunnen de IT-verantwoordelijken van de Antwerpse gemeente Geel twee keer zo vlug problemen opsporen. “In het verleden hebben aannames tot veel onnodige veranderingen, kostbare upgrades en risico’s geleid”, stelt Rob Lenaerts, Informaticus bij de gemeente Geel. “Met behulp van ExtraHop kunnen wij de oorzaak van problemen nu twee keer zo snel dan voorheen achterhalen en met een grotere zekerheid.”
 
De kritische applicaties van de gemeente Geel, die ruim 40.000 inwoners herbergt, worden beheerd door een staf van 7 IT-verantwoordelijken. Voor ze met ExtraHop in zee gingen, beschikten zij niet over een centraal inzicht in de diverse software waarop de gemeentelijke administratie draaide. “Gezien de personeelsschaarste kreeg de IT-afdeling van gemeente Geel behoefte aan een oplossing die alle IT-assets inzichtelijk maakt en met een voortschrijdend inzicht richting geeft aan op te lossen issues”, vertelt Jurgen Wagenaar, Business Development Manager Benelux van ExtraHop. “Daarom heeft hun IT-serviceprovider Simple Management Technologies (SMT) het gebruik van ExtraHop geadviseerd.”
 
Dat gebeurde met succes. Zo bleek de software cruciaal om een virtualisatie-project van de grond te krijgen nadat gebruikers in de eerste fase met het probleem van ellenlange inlogtijden werden geconfronteerd, soms tot 15 minuten lang. Het team van de gemeente Geel ontdekte via ExtraHop dat de trage logins werden veroorzaakt door een communicatieprobleem tussen een centrale client op een applicatieserver, de antivirus scanner en een routerconfiguratie.
 
Op 26 november organiseren ZDNet en Smart Business een gratis seminar rond Cloud en Business Continuity. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business