Nieuws

Nieuwe Amazon-service is Uber voor koerierdiensten

Amazon gaat chauffeurs betalen om pakjes te leveren via een appdienst die heel wat weg heeft van taxiservice Uber.

 
Webshop Amazon start met een appservice waarbij chauffeurs geld kunnen verdienen door pakjes te leveren. De Amazon Flex Service zal eerst uitgetest worden in Seattle, Manhattan, Chicago en enkele andere grootsteden in de Verenigde Staten.
 
“Be your own boss: deliver when you want, as much as you want,” stelt de tagline van de webpagina van Amazon Flex. De service zal volgens het Uberprincipe werken: chauffeurs kunnen zelf kiezen hoeveel uur ze werken en op welke dagen. Ze hebben de keuze om een shift van twee, vier of acht uur te rijden en ze zullen 18 tot 25 dollar per uur krijgen om pakketjes te leveren die via Amazon Prime Now worden besteld, een dienst waarbij consumenten hun order binnen het uur thuis ontvangen. Is de service succesvol, dan zal Amazon Flex bij meer leverdiensten van de webshop ingezet worden.
 
Om te kwalificeren voor Amazon Flex moeten chauffeurs een rijbewijs, eigen auto en een Android smartphone bezitten, en minstens 21 jaar oud zijn. Daarnaast worden ze ook onderworpen aan een identiteitscontrole. De website suggereert dat in de toekomst leveringen per fiets of te voet mogelijk zouden kunnen zijn.
 
Of de dienst ook naar onze contreien overwaait, lijkt niet aannemelijk. Amazon is in Nederland en België veel minder aanwezig dan in de Verenigde Staten. De Belgisch koeriers hebben dus niets te vrezen (van Amazon).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business