Nieuws

Europa en China slaan handen in elkaar voor 5G

De Europese Unie en China hebben een verklaring ondertekend over 5G om samenwerkingen te sturen in onderzoek, standaardisatie, spectrumvereisten en het Internet of Things.

 
De Europese Unie en China hebben een overeenkomst getekend die de Chinese markt en het onderzoek naar 5G dat door de Chinese regering gesubsidieerd wordt meer moet openstellen voor Europese telecomoperatoren en IT-bedrijven. Dit geeft de Europese ondernemingen hetzelfde niveau van toegang die Chinese bedrijven al genieten wanneer ze participeren in de 5G initiatieven van de EU.
 
De verklaring werd tijdens een handelsmeeting in Beijing getekend door de Europese commissaris van digitale economie Günther Oettinger en de Chinese minister van industrie en informatie technologie Miao Wei.
 
Samen hopen Europa en China een consensus te bereiken rond het concept, de basisfunctionaliteit, de sleuteltechnologieën en het tijdschema voor de nieuwe mobiele verbindingsstandaard 5G. De overeenkomst is ambitieus: die factoren zouden nog voor het einde van 2015 moeten worden vastgelegd, zo’n vijf jaar voor de verwachte lancering van een commercieel 5G netwerk in 2020.
 
De verklaring moedigt gezamenlijke research aan en de participatie van bedrijven in dergelijke projecten, en de promotie van een globale standaardisatie voor 5G naast het werk van al bestaande organisaties als 3GPP en de ITU. China en Europa zijn van plan om de spectrumvereisten voor 5G te ondersteunen door samen te werken rond de identificatie van globaal geharmoniseerde radiofrequenties. De twee zullen ook praktische toepassingen van 5G exploreren, met een focus op het Internet of Things.
 
“Met China’s ondertekening vandaag heeft de EU verdragen gesloten met de belangrijkste Aziatische partners in de globale race om 5G een realiteit te maken in 2020. Het is een cruciale stap om van 5G een succes te maken,” stelt Eurocommissaris Oettinger. De EU heeft al gelijkaardige overeenkomsten afgesloten met Zuid-Korea en Japan. Europa heeft zich geëngageerd om ongeveer 700 miljoen euro te investeren in het ontwikkelen van 5G voor 2020 via het Horizon 2020 programma.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business